Kylmä menu

Tämä menu on täsin kylmä. Voit tehdä tämän etukäteen jääkaappiin kokoinaisuudessaan, ja sitten siippasi ällistykseksi  kaivella kaikki herkut yllättäen esiin. Vasyneen päivän päätteeksi ja tietenkin sitten, kun lapset on saatu nukkumaan :) .

Olen joutunut pohtimaan kylminä tarjottavia ruokia runsaasti viimeaikoina, kun suunnittelen tulevia rapujuhlia. Niissä rapujen jälkeen syötävä pääruokaa ei voi kypsentää juuri ennen tajoilua siitä yksinkertaisesta syystä, ettei kaikki liha mahdu samaan aikaan uuniin… Lisäksi ennen rapuja mielellään tarjoilisi jotain syötävä, koska rapujen kuoriminen on niin äärettömän hidasta, että nälkä yltyy muuten aivan mahdottomaksi. Olisi myös mukavaa, ettei alkuruoka ole mikään leipä, koska ravut syödään leivän päällä. Myös salaatti tuntuu oudolta, kun pääruuan lisukkeena tarjoillaan salaattia. Niinpä keitto tuntuu oivalliselta ajatukselta. En vain ole eläessäni saanut todella hyvää kylmää keittoa.  Nyt testasin sitten tämän maissikeiton. Tämä oli ihan hyvää, mutta jakoi mielipiteitä. Ei siis varmaankaan päädy rapujuhlien aloittajaksi. Maissikeiton ohje on Jensenin kiusaus -blogista ja reseptin löydät täältä. Itse käytin pakastemaissia ja sitä meni 3 purkkia (eli taisi olla yht.  noin 600g) . Itse myöskin paseerasin keiton siivilän läpi sileäksi. Jos et tee tätä, riittää varmasti pienempi määrä maissia.

Oletteko te saaneet hyvää kylmää keittoa? Missä tai millä reseptillä?

*

Kylmä maissikeitto

*

*

*

Caesarperunasalaatti, paahtofilee ja punaviinikastike

*

*

*

Sitruunavanukas

*

About these ads
Seuraava artikkeli
Jätä kommentti

1 kommentti

  1. Anna

     /  16.08.2011

    Entä ihan gazpacho? Kylmä keitto on kuumilla ilmoilla ihan parhautta.

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Seuraa

Get every new post delivered to your Inbox.

Liity 40 muun seuraajan joukkoon

%d bloggers like this: